ETBF 2021 KONGRESİ’NDEN AVRUPA BOWLING HABERLERİ

24 Ekim tarihinde, Yunanistan’ın Girit adasında düzenlenen 2021 ETBF Kongresi’nde önemli kararlar alındı. Seçimler sonucunda Addie Ophelders yeniden başkanlığa, Önder Gürkan ve Sergey Lisitsyn de yeniden 4 seneliğine yönetim kurulu üyeliğine seçildiler.

Kongrenin en önemli kararlarından biri yönetim kurulu tarafından verilen önerge ile Uluslararası Federasyonun adının ETBF - European Tenpin Bowling Federation (Avrupa Onpin Bowling Federasyonu) yerine EBF - European Bowling Federation (Avrupa Bowling Federasyonu) olarak değiştirilmesi oldu. Bunun yanında kongrede sunulan yeni bir tanıtım projesi ile bundan sonra EUROPEAN BOWLING logosunun tüm Avrupa Federasyonu etkinliklerinde aynı şekilde kullanılarak bowling sporunun bilinirliğinin artttırılması için planlanan projeler açıklandı.

Kongrede ayrıca Önder Gürkan tarafından yapılan sunuş ile yeni kurum kimliği ve bunun uygulamaları tanıtıldı. Ardından aynı sunuş içinde eğitim programlarında yapılacak yeni gelişmeler, yeni hazırlanan 4. Seviye programı, Federasyonlar için seminerler, webinar projeleri, şampiyona web sitesi projesi gibi pek çok yeni proje tanıtıldı.